Meer informatie over voeding

Hieronder tref je verschillende artikelen aan. Artikelen die vertaald zijn uit het engels, artikelen die we (met toestemming) van nederlandse bronnen hebben of artikelen die we zelf hebben geschreven. Deze artikelen zijn een aanvulling op de informatie van deze site. Dit wil niet altijd zeggen dat PapegaaienWelzijn altijd 100% achter de tekst uit de artikelen staat. Het biedt jou alleen extra informatie, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken in wat goed is voor jouw vogel.

Menseneten giftig?

Mensen die papegaaien houden behandelen hen meestal als lid van de familie. Maar zeker op één manier is dit niet wenselijk en zelfs gevaarlijk. Wat je je de kinderen te eten geeft kan een schadelijk effect hebben op je gevederde vrienden. Meestal op een heel onverwachte manier.Mensen en dieren zijn op veel manieren hetzelfde. Fysiologisch en anatomisch lijken we veel op elkaar.

Lees meer...

Huismiddeltjes voor papegaaien

Waarschuwing: Wij zijn zeker geen dierenartsen en willen hen al helemaal geen werk uit handen nemen. We willen dan ook iedereen nadrukkelijk waarschuwen om bij twijfel de dierenarts te vragen voor advies. Zeker wanneer je papegaai bepaalde symptomen vertoont, ga dan direct naar de gespecialiseerde vogeldierenarts. Deze middeltjes kunnen een ondersteuning zijn voor de weerstand van je papegaai. Maar neem nooit onnodige risico's! Gebruik en toepassen is in alle gevallen voor eigen risico!

Lees meer...

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed