Meer informatie over verzorging

Hieronder tref je verschillende artikelen aan. Artikelen die vertaald zijn uit het engels, artikelen die we (met toestemming) van nederlandse bronnen hebben of artikelen die we zelf hebben geschreven. Deze artikelen zijn een aanvulling op de informatie van deze site. Dit wil niet altijd zeggen dat PapegaaienWelzijn altijd 100% achter de tekst uit de artikelen staat. Het biedt jou alleen extra informatie, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken in wat goed is voor jouw vogel.

Kortwieken

Waarom kortwieken?
Een paar gevolgen van het niet kortwieken van papegaaien kunnen zijn:

Lees meer...

Daglicht verlichting

Licht beleef je
Er zijn verschillende soorten lampen waarmee een bepaalde beleving of emotie wordt opgeroepen. Wanneer je uit eten gaat, wil je graag in een sfeervolle verlichting verblijven, of thuis op de bank voor de TV. Maar als je je moet concentreren wil je graag helder licht, zodat je je beter kunt concentreren. Licht is op iedereen van invloed. Allerlei processen in het lichaam worden gestuurd door het licht.

Lees meer...

Speelgoed

Er is ontzettend veel spellgoed te verkrijgen op de markt voor kromsnavels. Van kartonnen sloopspeeltjes tot schommels en trainingspelletjes. Het een ziet er nog mooier uit dan het andere, en ook de kleuren spreken niet tot de verbeelding.

Lees meer...

Hanteren en Fixeren

Bij het hanteren van de papegaai kan het heel handig zijn om bij sommige kooien de onderkant te verwijderen en de kooi op zijn kant te leggen, zo is er meer ruimte om de vogel te vangen. Vangen naar de vogel door de deuropening duurt vaak te lang en is daardoor te stressvol voor de vogel.

Lees meer...

Wat doe je voor je papegaai?

Wordt creatief!
Hoe we denken over papegaaien als huisdier is overal wel bekend. We willen het liefst dat alle papegaaien in het wild leven. Echter de realiteit is dat er meer dan miljoenen papegaaien als huisdieren worden gehouden. En in de toekomst zullen hier nog miljoenen papegaaien bijkomen, die uit hun ei zullen komen in gevangenschap.

Lees meer...

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed