Papegaaien Encyclopedie

print

Papegaaien Encyclopedie

  • id
  • date time
    2012-12-31 01:20:34
  • images/papegaaienpodie/Psittacinae/Agapornis/Agapornis_lilianae1.jpg
  • Nyasa Agapornis
  • Agapornis lilianae
  • zuid Tanzania, noord Zimbabwe en oost Zambia
  • De Nyasa Agapornis is een kleine Afrikaanse papegaai. Ze zijn 13 cm lang en de kleinste papegaai op het vasteland van Afrika. Ze zijn endemisch in Malawi, Mozambique, Tanzania, Zambia en Zimbabwe. In 2004 werd er geschat dat de populatie minder dan 20.000 vogels betrof.
    Ze zijn vooral groen en hebben oranje op de borst en kop en witte oogringen. De mannetjes en vrouwtjes hebben een identieke uiterlijke verschijning. De Nyasa Agapornis wordt vaak verward met de iets grotere Fischer's Lovebird, die een olijf-groene capuchon en een blauwe romp heeft. De Nyasa Agapornis voedt zich voornamelijk met graszaden, gierst, wilde rijst en bloemen.
    Het broedseizoen voor de Nyasa Agapornis is van januari tot maart en in juni en juli. Ze maken een nest in de boom. De eieren worden uitgebroed gedurende ongeveer 22 dagen, en de jongen verlaten het nest na ongeveer 44 dagen.
FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed