Nieuws 04: Papegaai helpt Indiaase politie met een moordzaak

04 - moordpapegaaiAshutosh Goswami dacht dat hij zou wegkomen met overval toen hij zijn tante doodde die hem op heterdaad betrapte. Maar volgens de plaatselijke politie had hij zich niet gerealiseerd dat de papegaai hem erbij kon lappen.

Het was een van de meest ongelooflijke moordzaken in India sinds mensenheugenis, waar Goswami een van de vele verdachten was, totdat de weduwnaar van de tante de namen oplas van de verdachte ten overstaande van de papegaai Heera. Toen Ashutosh Goswami's naam werd voorgelezen, sloeg de papegaai aan en riep: "Usne maara, usne maara", wat betekent: "hij is de moordenaar, hij is de moordenaar".

Ashutosh werd gearresteerd door de politie van de Balkeshwar Colony in Agra voor de moord op zijn tante Neelam waarna hij volgens de Press Trust of India toegaf dat hij het inderdaad had gedaan. Volgens dit zeer gerespecteerde Agentschap werd de rol van de papegaai Heera door senior inspecteur van de politie, Shalabh Mathur, geroemd: "we kregen van A tot Z veel hulp van de betreffende papegaai".

De verdachte vertelde de detectives hij had besloten om het huis van zijn tante en oom te beroven samen met zijn medeplichtige Ronny Massey. Zijn tante werd met een mes op de keel gedwongen hun kostbaarheden te overhandigen. Daarna heeft hij haar hond neergestoken en vervolgens zijn tante gedood, om te voorkomen dat ze de politie zou bellen. Hij had gedacht dat de papegaai een stille getuige zou zijn, maar de man van het slachtoffer, Vijay Sharma, vertelde vandaag dat Heera zijn neef als de moordenaar had geïdentificeerd.

"De politie vertelde ons dat de moordenaar iemand moest zijn met een nauwe band met de familie, die altijd op een vriendelijke wijze in het huis werd ontvangen. Dus gaven we de politie enkele namen, waaronder die van onze neef".

"De papegaai was altijd samen met mijn vrouw, en ik wist zeker dat hij de moord moest hebben gezien. Het was ongelooflijk maar om onszelf en de politie te helpen, riepen we allerlei namen van mogelijke daders. Erg verrassend was het voor ons dat iedere keer wanneer we de naam van onze neef noemde dat de papegaai vreemde geluiden maakte en ging schreeuwen. 

De dienstdoende agent Satyarth Anirudh zei dat hij sceptisch was over deze "tip" en gaf aan dat het normale politiewerk de moordenaar had geïdentificeerd. "Het was een lastige zaak, zonder aanwijziginen, maar we waren er van overtuigd dat het iemand moest zijn die dicht bij de familie stond. Dus hebben we vele personen ondervraagd die de afgelopen tijd in het huis waren geweest toen de echtgenoot van het slachtoffer afwezig was.

"Wij hebben alle verdachten ondervraagd en de neef van het slachtoffer bekende de misdaad. Wanneer de papegaai in het verhaal kwam weten we niet"zei hij.

Bron: http://www.telegraph.co.uk/

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed