Nieuws 03: Paus Franciscus zegend een papegaai van een mannelijke stripper

03 - paus met papegaaiPaus Franciscus heeft al met daklozen gedineerd, heeft al op de cover van Time-magazine gestaan en nu heeft hij ook een papegaai van een mannelijke stripper gezegend. De papegaai, Amore genaamd, was in eerste instantie al aan de paus aangeboden voor zegening toen hij in zijn pausmobiel rondreed tijdens zijn grootschalige audientie op het Sint Pieter's plein. Na afloop is de paus teruggegaan naar de papegaai en heeft hem gezegend en op zijn vinger vastgehouden.

De eigenaar van de papegaai, Franscesco Lombardi, is volgens de ANSA een voormalig stripper en acteur in erotische films. Het was erg leuk vertelde Lombardi na afloop van het onderhoud met de paus. "Een soort van vermenging van de Heilige en het onheilige". Lombardi zei dat de papegaai terugsprak naar de paus met "papa". Dit was wat ook de menigte om de paus heen scandeerde. Lombardi, die ook burgemeester is geweest van Trezzano, valkbij Milaan, vertelde de ANSA dat hij samen met zijn vrouw en twee dochters bij de audientie aanwezig was.

De "vogelzegening" van paus Franciscus komt daags nadat twee, door kinderen, vrijgelaten witte duiven werden aangevallen door een kraai en een zeemeeuw op het Sint Pieter's plein, terwijl er duizenden mensen moetsen toekijken. Met alleen maar het verlies van een paar veren, konden de duiven zich losmaken en ontsnappen, al is niet duidelijk wat er verder met ze is gebeurd, of ze het overleefd hebben of niet.
03 - paus met papegaai

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed