Nieuws 06: "Nederlandse" wilde papegaaien hebben jullie hulp nodig

De papegaaien op Bonaire worden ernstig bedreigt en kunnen alle hulp gebruiken.kuiken
30 juli 2015

We hebben besloten jullie vandaag lasten te vallen met één van de meest lastigste vragen in deze moeilijke tijd: willen jullie geld geven? Ja daar schrik je even van toch?

Lees meer...

Nieuws 05: Hobbyfokker of dierenopvang? Registreren voor 1 november kan verplicht zijn

Hobbyfokker of dierenopvang? Registreren voor 1 november kan verplicht zijn
16 oktober 2014

In het Besluit houders van dieren is vastgelegd dat wie bedrijfsmatig met dieren bezig is, zich voor 1 november 2014 moet laten registreren. Dat kan ook gelden voor wie dieren opvangt of af en toe met dieren fokt en deze weggeeft of verkoopt. Ook al denkt u zelf dat u niet bedrijfsmatig bezig bent, de wetgever kan dat anders beoordelen!

Lees meer...

Nieuws 04: Papegaai helpt Indiaase politie met een moordzaak

04 - moordpapegaaiAshutosh Goswami dacht dat hij zou wegkomen met overval toen hij zijn tante doodde die hem op heterdaad betrapte. Maar volgens de plaatselijke politie had hij zich niet gerealiseerd dat de papegaai hem erbij kon lappen.

Het was een van de meest ongelooflijke moordzaken in India sinds mensenheugenis, waar Goswami een van de vele verdachten was, totdat de weduwnaar van de tante de namen oplas van de verdachte ten overstaande van de papegaai Heera. Toen Ashutosh Goswami's naam werd voorgelezen, sloeg de papegaai aan en riep: "Usne maara, usne maara", wat betekent: "hij is de moordenaar, hij is de moordenaar".

Lees meer...

Nieuws 03: Paus Franciscus zegend een papegaai van een mannelijke stripper

03 - paus met papegaaiPaus Franciscus heeft al met daklozen gedineerd, heeft al op de cover van Time-magazine gestaan en nu heeft hij ook een papegaai van een mannelijke stripper gezegend. De papegaai, Amore genaamd, was in eerste instantie al aan de paus aangeboden voor zegening toen hij in zijn pausmobiel rondreed tijdens zijn grootschalige audientie op het Sint Pieter's plein. Na afloop is de paus teruggegaan naar de papegaai en heeft hem gezegend en op zijn vinger vastgehouden.

Lees meer...

Nieuws 02: Lekker naar buiten met de kou in aantocht

Vrij regelmatig krijgen we de vraag: "Kan ik met mijn papegaai naar buiten als het vriest?" Ons antwoord: "Natuurlijk!"

Maar......er zitten wel wat haken en ogen aan. Eigenlijk komt het neer op het kennen van je eigen vogel. Ga je het hele jaar door naar buiten en dan voor langere tijd, dan kan dit ook in de winter. Ga je nooit naar buiten kan het ook, maar dan kort. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je je vogel mee naar buiten neemt. Buiten de kou is het allereerst belangrijk om te weten of het veilig is. Is de vogel gewiekt, kan hij niet plotseling schrikken en dan wegvliegen een boom in, waardoor hij evt in de koude winternacht buiten moet verblijven. Maar daarnaast moet je bedenken of je vogel het "kan hebben".

Lees meer...

Nieuws 01: De allerbeste wensen voor 2014

01 - vuurwerkPapegaaienWelzijn wenst iedereen het allerbeste voor het nieuwe jaar. Heel veel liefde, gezondheid en geluk, maar bovenal een heel gezellig en dierrijk 2014. Dat we er maar weer een top jaar van mogen maken met heel veel gelukkige papegaaien.

We zitten inmiddels al weer vijf dagen in het nieuwe jaar, en de eerste beurs zit er al weer op. De afgelopen dagen heeft PapegaaienWelzijn een stand gehad op de Bondskampioen in Zutphen.

Het was weer een gezellige beurs, met heel veel vogelliefhebbers. Er waren weer zo'n 5.000 vogels die mee gedaan hebben met de tentoonstelling waar er uiteindelijk natuurlijk maar een handje vol van klonden winnen.

De aankomende tijd zullen we de agenda voor 2014 verder gaan vullen. Een aantal evenementen zijn inmiddels al bekend en met een aantal zijn we bezig. We kunnen je in ieder geval melden dat het weer een druk jaar gaat worden, waarin weer veel staat te gebeuren. Heb je nog papegaaien evenementen die niet in de agenda staan, maar je zou dit wel graag willen, stuur ons dan even een mail met de gegevens en we zetten het erbij.

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed