Eigenaren aan het woord

Iedereen vindt het prettig om ervaringen van anderen te horen. Hoe zij omgaan met bepaalde situaties. Hoe zij bepaald ongewenst gedrag te lijf gaan of welk voer zij geven en hoe zij zorgen voor voldoende afwisseling. Omdat veel mensen ervaringen hebben met papegaaien, hebben we er een anatal gevraagd om hun ervaring te delen. Zodat anderen er ook weer van op kunnen steken. 

Tommy, het grijsje dat vraagt om een koekie

Tommy wil koekieAls ik koffie zet, roept Tommy om een koekie!
Ellen Uittenbogaard doet een klein boekje open over haar elf jarige Grijze Roodstaart Tommy.

"Zodra ik uit mijn werk kom, begint het feest. Tommy kletst wat af met mij".

Lees meer...

Jip de Rosékaketoe

Jip5Ik ben Sam Vijverberg inmiddels 29 jaar. Ik woon sinds 2007 samen met mijn vriendin Jessica vd Stok. Vanaf het moment dat we zijn gaan samenwonen hebben we de wens gehad om een kromsnavel te nemen. Ons oog was gevallen op zo een schattig roze vogeltje  “de rose kaketoe”.  Beetje onervaren kom je dan al snel bij wat winkels terecht, en van het één kwam het ander. De rose kaketoe konden we simpel weg niet betalen. Onze eerste vogel was een blauw grijze pennant rosella met de naam Guus. Een heerlijk beestje waar we een hoop van geleerd hebben. Helaas is hij op 2 jarige leeftijd overleden aan een longontsteking.

Lees meer...

Cookie & Amigo - (eigen)aardige grijsjes

Nu Wico sinds een paar jaar weer thuis is, kreeg hij toch weer "het gevoel". Hij wilde weer een grijsje, vroeger hadden we er ook al eens 2 gehad. Maar er was natuurlijk heel veel veranderd in de afgelopen jaren. Dus eerst maar eens aan het lezen op allerlei sites, over hoe het nu gaat met de voeding. Vroeger was het namelijk zaadjes, maar tegenwoordig is er een heel goed uitgelanceerd "vogelbrokje" op de markt. En hoe er nu omgegaan word met vogels is ook heel anders.

Lees meer...

Bono de geelvoorhoofd amazone

Het gaat al heel wat jaartjes terug.. 19 jaar zelfs! Mijn vader had een koppel Amazones gekocht. 11 jaar lang een liefdevol koppel met zelfs jongen! 8 jaar geleden is het popje Babs overleden, zomaar ineens uit het niets, en zo kwam Bono alleen te zitten. Mijn vader heeft nog 1x geprobeerd te koppelen maar het mocht niet baten.

Lees meer...

Karel de edelman

Mei 2009 kwam Kareltje de edel bij ons, omdat Rien wel graag een edel wilde. Nou dat was toch wel even heel iets anders dan een ama of een grijsje. Al was het alleen maar vanwege het eten. In het begin vond ik Kareltje een beetje eng, ik kan niet eens uitleggen waarom, maar het was wel zo. Toen kon ik nog niet vermoeden, dat Kareltje mij toch binnen niet al te lange tijd compleet “in zou pakken”.

Lees meer...

Bb'tjes: Bobbie, Gijs, Pikkie en opvanger Bono

Aangezien ik er op het moment 4 in huis heb zitten (Bobbie, Gijs, Pikkie en opvanger Bono). Schrijf ik graag mijn ervaring op met de Senegalpapegaai (volksnaam Bont Boertje). Bobbie is mijn Bont Boertje en is herplaatst bij mij vanuit een stichting nu bijna 2 jaar geleden. Ik wilde supergraag een bont boertje. Bobbie was dan ook superlief, maar na een paar maanden begon hij echt te bijten. Nou geloof me, de hardste beet ooit is door mijn eigen lieve kleine Bobbie geweest.

Lees meer...

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed