Meer informatie over aanschaf

Hieronder tref je verschillende artikelen aan. Artikelen die vertaald zijn uit het engels, artikelen die we (met toestemming) van nederlandse bronnen hebben of artikelen die we zelf hebben geschreven. Deze artikelen zijn een aanvulling op de informatie van deze site. Dit wil niet altijd zeggen dat PapegaaienWelzijn altijd 100% achter de tekst uit de artikelen staat. Het biedt jou alleen extra informatie, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken in wat goed is voor jouw vogel.

Kooien

Wanneer je op zoek gaat naar een papegaaien- of parkieten kooi op internet, lijken ze allemaal op elkaar. De een nog mooier dan de andere, maar wellicht niet allemaal even geschikt voor uw papegaai. Toch zitten er grote verschillen in de aangeboden kooien. Hieronder treft u allerlei informatie aan die u kan helpen om voor uw papegaai en uw situatie de juiste kooi uit zoeken.

Lees meer...

Handopfok zorgt voor probleemvogels!

Hoe vaak ik het al niet gezegd heb. Bij iedere bezoeker van onze gaaien. Broedmachine vogels of vogels die te vroeg bij de ouders zijn weggehaald zijn later vaak probleemvogels. Van de 8 vogels die we nu hebben zitten is er, helaas, maar één geen broedmachine vogel. En dit is nog wel de minst "gestoorde" van het stel. Deze is op een andere manier "gek" gemaakt door de mens.

Lees meer...

Geen wildvang

Nadelen van wildvang:

Lees meer...

Kopen of adopteren

En dan ben je er thuis uit. Je wilt een papegaai, maar dan........
Welke papegaai komt er in huis, en wordt ie gekocht of komt hij uit de opvang? Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van een papegaai:

Lees meer...

Gids voor beginnende papegaaienbezitters

Voordat je de knoop doorhakt, om een papegaai aan te schaffen, stel jezelf dan de volgende vragen:

Lees meer...

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed